بنزین از آن موادی است که تنها در پمپ بنزین بوی خوشایندی دارد و اگر در کابین خودرو بنزین ریخته شود، به علت بسته بودن محیط، بوی بنزین تا مدت زمانی طولانی در خودرو باقی میماند و باعث سرگیجه، سردرد خفیف و حالت تهوع سرنشینان خودرو میشود. در برخی موارد وجود بوی بنزین در خودرو ممکن است نشانه جدی بودن مشکل و در مواقعی خطر آفرین باشد. به همین دلیل سبب نگرانی افراد میشود و لازم است به سرعت رفع گردد. برای راههای جلوگیری از انتشار بوی بنزین داخل خودرو باید در ابتدا محل نشت و علت آن را پیدا کرده و سپس با این بو مقابله کرد.
دلایل اصلی انتشار بوی بنزین داخل خودرو
دلایل گوناگونی جهت انتشار بوی بنزین در کابین خودرو وجود دارد که مهمترین آن ها عبارتند از:
1.نشتی بنزین
وقتی در زیر خودرو قطرات بنزین مشاهده میشود، نشانهای از نشتی در اجزای سیستم سوخت رسانی خودرو است. این نشتی ممکن است به علتهایی مانند صدمه دیدگی باک سوخت، خرابی لولههای انتقال سوخت، خرابی انژکتور سوخت و … باشد که این آسیب ها به دلیل عدم استفاده از لوازم یدکی اصل و اورجینال ایجاد میشود. همچنین، کاهش سریع بنزین در باک نیز نشانگر وجود نشتی است و میتوان با نگاه به درجه بنزین در پشت آمپر ها این موضوع را تشخیص داد. برای رفع این مشکل، باید به تعویض قطعات فرسوده و خراب خودرو بپردازید. شما میتوانید تمامی لوازم مورد نیاز خود را به صورت کاملا اصل و اورجینال از فروشگاه برادران پارت خریداری نمایید. در این صورت دغدغه و نگرانی بابت فیک بودن قطعات و خرابی دوباره آنها نخواهید داشت.
2.خرابی درپوش باک سوخت
اگر بوی بنزین را در هنگام راه اندازی خودرو حس میکنید، احتمالا درپوش باک سوخت خودرو خراب است و باعث میشود بخار بنزین از باک خارج شود. در این صورت، احتمال ورود بوی بنزین به داخل کابین وجود دارد. برای بررسی این موضوع، میتوانید به چراغ چک پیشرانه در پشت آمپر ها نگاه کنید. اگر این چراغ روشن شود، ممکن است نشانه عدم وجود فشار کافی در باک سوخت باشد. برای رفع این مشکل میتوانید با تهیه یک درپوش جدید برای باک سوخت، این مشکل را برطرف کنید.
3.خرابی شمع ها
شمع خودرو مسئول ایجاد احتراق در مخلوط بنزین و هوا است تا موتور راه اندازی شده و خودرو حرکت کند. اگر شمع ها به درستی عمل نکنند، بخارها و قطرات بنزین ممکن است وارد سیستم تهویه مطبوع شده و بوی بنزین در کابین احساس شود. اگر مکانیک علت بوی بنزین را از خرابی شمع ها تشخیص دهد، شما نیاز به تعویض شمع ها دارید و میتوانید این قطعه از خودرو را از فروشگاه برادران پارت به صورت اورجینال و با کمترین هزینه ممکن سفارش دهید.
4.واشر درب روغن یا اورینگ معیوب
برای یافتن علت بوی بنزین در داخل خودرو، میتوانید به اطراف درب روغن نگاه کنید. اگر قطعات روغن یا کثیفی را روی پوشش سوپاپ مشاهده کنید، ممکن است نشانهای از اورینگ قدیمی و نشتی باشد. در این صورت، بخارهای بنزین میتوانند وارد سیستم تهویه مطبوع شده و در نهایت به کابین راه یابند. همچنین، اگر اورینگ آسیب دیده یا خراب شده باشد، بوی بنزین قابل تشخیص است. برای رفع این مشکل، واشر لاستیکی درب روغن را بررسی و هر گونه کثیفی روی آن را تمیز کنید. در صورتی که این قطعه به علت اصل نبودن و عدم کیفیت شکسته باشد، باید آن را با قطعه ای اورجینال تعویض کنید.
5.خرابی کنیستر
کنیستر مسئول جمع آوری بخارهای بنزین است. اگر این قطعه آسیب دیده یا خراب شده باشد، احتمال نشتی بنزین به کابین وجود خواهد داشت. اگر بوی شدید بنزین را در کابین خودرو تشخیص داده و در عین حال عملکرد موتور نیز کاهش یافته باشد، این ممکن است نشانه خرابی کنیستر باشد.
راه های جلوگیری از آن؟
برای راه های جلوگیری از انتشار بوی بنزین داخل خودرو در ابتدا باید علت آن را بررسی کنیم. در صورتی که واشر درپوش باک بنزین، فرسوده و خراب باشد و باعث نیمه باز ماندن و شل شدن آن شود، میتوانید با تعویض آن، به سادگی مشکل را رفع کنید.
گاهی پارگی شلنگهای سوخت رسان، سبب انتشار بوی بنزین میشود. زیرا کیفیت پایین، کشیدگی، استفاده طولانی مدت، تعمیر بد قطعات و … موجب پارگی شلنگها میشود. در این شرایط برای رفع مشکل بوی بنزین، باید شلنگهای سوخت رسان را بررسی کرد و در صورت پارگی شلنگها آنها را تعویض نمود. همچنین اگر پس از بررسی علت مشکل متوجه شدیم که ایراد در سایر قطعات است، به همین صورت باید تعمیر یا تعویض شوند.
آیا انتشار بوی بنزین رابطه مستقیمی با نشت بنزین دارد؟
بله، به طور معمول انتشار بوی بنزین در ماشین نشانه ای از نشت یا لغزش سیستم سوخت است. نشت بنزین میتواند به علت های مختلفی رخ دهد. در این زمان شما باید در ابتدا باک بنزین را بررسی کنید. البته گاهی بوی بنزین به علت ریخته شدن بنزین روی بدنه خودرو است. بهتر است که در این شرایط رانندگی نکنید و بعد از گذشت چند ساعت، دوباره بو را بررسی کنید و در صورت باقی ماندن بو، مشکل را به صورت جدی حل نمایید.